Mail-In-A-Box error with spampd, any ideas?

Discussion in 'Questions and Answers' started by Pmadd, Nov 9, 2014.

  1. Pmadd

    Pmadd New Member

    79
    5
    May 14, 2013
    Hello, thanks for taking time out of your schedule to read and hopefully help me with my issue.

    When I use the automatic installer for mail-in-a-box I run into this error

    Errors were encountered while processing:
    spampd
    E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
    -----------------------------------------
    Setting up spampd (2.30-22.2) ...
    dpkg-statoverride: error: an override for '/var/cache/spampd' already exists; aborting
    Warning: statoverride couldn't be created for /var/cache/spampd
    dpkg-statoverride: error: an override for '/etc/spampd.conf' already exists; aborting
    Warning: statoverride couldn't be created for /etc/spampd.conf
    * Starting spam checking proxy daemon spampd Syslog err [bad file descriptor] at /usr/share/perl5/Net/Server/Log/Sys/Syslog.pm line 61.
    invoke-rc.d: initscript spampd, action "start" failed.
    dpkg: error processing package spampd (--configure):
    subprocess installed post-installation script returned error exit status 9
    Errors were encountered while processing:
    spampd
     

    This was completed on a fresh ubuntu 14.04 minimum install on a vps with 3gb of ram, I have also google'd around for a while not finding any fixes for this issue.

    If any of you have any suggestions, please share them below. Also if you would like more of the error, or some error logs just ask.

    Thanks
     
  2. drmike

    drmike 100% Tier-1 Gogent

    8,573
    2,717
    May 13, 2013
    Mail-in-Box project page is?
     
  3. HalfEatenPie

    HalfEatenPie The Irrational One Retired Staff

    2,890
    1,386
    Mar 25, 2013
    HalfEatenPie
    It seems you already have spampd installed. I'd start with that. Also, look at the logs for any other issues.
     
  4. wlanboy

    wlanboy Content Contributer

    2,126
    1,169
    May 16, 2013
    This is a known bug. See https://bugs.debian.org/374603

    https://mailinabox.email/